Nieuws

Mister Dutch start 7-12-2020 een nieuwe ONA-groep

Op 7 december 2020 start een nieuwe ONA-groep inburgering. Er zijn twee bijeenkomsten per week. Op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op woensdag van 13:00 tot 16:00 uur. De ONA-cursus duurt 12 weken. De cursus is van 7 december 2020 tot en met 17 maart 2021. U heeft kerstvakantie van 21 december 2020 tot en met 1 januari 2021. U heeft ook voorjaarvakantie van 22 februari 2021 tot en met 26 februari 2021.

Mister Dutch heeft vakantie van 3 tm 14 augustus

De medewerkers van Mister Dutch zijn van 3 tot en met 14 augustus op vakantie. Maandag 17 augustus zijn we er weer.

Taallessen Nederlands op 2 juni 2020 weer fysiek van start

Mister Dutch is op 2 juni begonnen met de fysieke taallessen op de locatie Noordsingel. Alle cursisten zijn van harte welkom.

Toetsen spreken en gesprekken voeren 3F online

Na de online voorlichting taaltoetsen 3F maakt Mister Dutch met de instelling en de kandidaten een planning voor het afnemen van de toetsen. De toetsen spreken en gesprekken voeren nemen we nu online af. De kandidaat ontvangt voorafgaand aan de taaltoetsen een link vanuit Microsoft Teams. De kandidaat moet hierbij rekenen op een toetsduur van 60 minuten. In dit uur neemt hij met een toetser van Mister Dutch de toetsen spreken en gesprekken voeren online af. Blosse Kinderopvang, Samenwerkende kinderopvangorganisaties, Kappio, 2Samen en Forte Kinderopvang hebben hun pedagogisch medewerkers in maart en april al op deze manier laten toetsen.

Bij Mister Dutch kan je nu online Nederlands leren.
Bij Mister Dutch kan je online de toetsen spreken en gesprekken voeren 3F doen

Taallessen Nederlands 2F Erasmus MC

In opdracht van ROC Midden Nederland vervolgt Mister Dutch de taaltraining 2F Nederlands voor de BBL-opleiding facilitair zorgmedewerker. Zodra corona het toelaat, starten we met een groep in het Erasmus MC.

Taallessen Nederlands voor inburgering online

Onze taalschool op de Noordsingel in Rotterdam is gesloten tot en met in ieder geval 19 mei. Wij volgen de maatregelen van de overheid in verband de coronacrisis. Download alle maatregelen tegen corona (PDF)

Corona advies op de straat geschilderd.
Bij Mister Dutch houden we ook 1,5 meter afstand

Mister Dutch geeft de taallessen Nederlands nu online. Wij vinden het namelijk belangrijk dat het taalleren thuis doorgaat. Onze docenten geven nu les via de computer. Cursisten volgen de lessen via hun mobiel of laptop. Mister Dutch werkt met Microsoft Teams. Ook onze alfabetiseringscursisten bereiken we op deze manier.

Voorlichting taaltoets 3F online

Half maart is Mister Dutch gestart met het geven van online voorlichtingen over de taaltoetsen 3F. Voor de coronacrisis organiseerden we deze voorlichting op locatie van de instelling of in een gemeentehuis. Het betekende voor ons vaak veel en lang reizen. Nu dat niet meer kan, doen we dit dus online. En – eerlijk is eerlijk – het werk eigenlijk best goed.

Hoe werkt het? Wij sturen de deelnemer vanuit Microsoft Teams een link. Hij opent de link op de afgesproken tijd en volgt de voorlichting online. We geven de voorlichting aan de hand van een PowerPoint en na afloop kan de deelnemer vragen stellen. Dit kan natuurlijk gewoon mondeling, maar ook in de chat. Direct na afloop ontvangt de deelnemer per mail de PowerPoint, extra informatie en oefentoetsen. Daarnaast ontvangt de deelnemer een overzicht van de gestelde vragen en de antwoorden.