Nieuws

30-8-2021 Taallessen inburgering weer gestart!

Onze taallessen inburgering zijn weer gestart. Onze taallessen zijn fysiek en online.

5-5-2021: vrijblijvende online voorlichting taaleis 3F voor locatiemanagers en leidinggevenden kinderopvang en bso

Mister Dutch verzorgt online voorlichtingen over de taaleis 3F. Deze voorlichtingen zijn voor locatiemanagers, leidinggevenden, hr-medewerkers en bestuur van instellingen voor kinderopvang en bso.

Deelname is vrijblijvend en kosteloos op een van de volgende data in 2021:
  • woensdag 15 september om 10:00 uur
  • dinsdag 12 oktober om 13:00 uur
  • donderdag 18 november om 15:00 uur
  • woensdag 15 december om 10:00 uur

In onze voorlichting informeren wij u graag over onze beroepsgericht taaltoetsen en werkwijze. Voor deelname kunt u een e-mail sturen naar taaltoetsen@misterdutch.nl

25-4-2021: toetsen participatiewet in Gouda en Oude IJsselstreek beginnen

Mister Dutch neemt nu ook taaltoetsen voor de taaleis participatiewet af in gemeente Gouda en Oude IJsselstreek.

22-3-2021: nieuwe ONA-groep van start

Op 22 maart 2021 start een nieuwe ONA-groep inburgering. Er zijn twee bijeenkomsten per week. Op maandag van 10:00 tot 12:00 uur en op vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur. De ONA-cursus duurt 12 weken. De cursus is van 22 maart 2021 tot en met 25 juni 2021. U heeft meivakantie van 3 mei 2021 tot en met 7 mei 2021.

19-2-2021: taallessen Nederlands 2F Diakonessenhuis Utrecht starten

In opdracht van ROC Midden Nederland start Mister Dutch de taaltraining 2F Nederlands voor de BBL-opleiding facilitair zorgmedewerker. De eerste bijeenkomst is op 19 februari 2021.

Toetsen spreken en gesprekken voeren 3F online

Na de online voorlichting taaltoetsen 3F maakt Mister Dutch met de instelling en de kandidaten een planning voor het afnemen van de toetsen. De toetsen spreken en gesprekken voeren nemen we nu online af. De kandidaat ontvangt voorafgaand aan de taaltoetsen een link vanuit Microsoft Teams. De kandidaat moet hierbij rekenen op een toetsduur van 60 minuten. In dit uur neemt hij met een toetser van Mister Dutch de toetsen spreken en gesprekken voeren online af. Blosse Kinderopvang, Samenwerkende kinderopvangorganisaties, Kappio, 2Samen en Forte Kinderopvang hebben hun pedagogisch medewerkers in maart en april al op deze manier laten toetsen.

Bij Mister Dutch kan je nu online Nederlands leren.
Bij Mister Dutch kan je online de toetsen spreken en gesprekken voeren 3F doen

Voorlichting taaltoets 3F online

Half maart is Mister Dutch gestart met het geven van online voorlichtingen over de taaltoetsen 3F. Voor de coronacrisis organiseerden we deze voorlichting op locatie van de instelling of in een gemeentehuis. Het betekende voor ons vaak veel en lang reizen. Nu dat niet meer kan, doen we dit dus online. En – eerlijk is eerlijk – het werk eigenlijk best goed.

Hoe werkt het? Wij sturen de deelnemer vanuit Microsoft Teams een link. Hij opent de link op de afgesproken tijd en volgt de voorlichting online. We geven de voorlichting aan de hand van een PowerPoint en na afloop kan de deelnemer vragen stellen. Dit kan natuurlijk gewoon mondeling, maar ook in de chat. Direct na afloop ontvangt de deelnemer per mail de PowerPoint, extra informatie en oefentoetsen. Daarnaast ontvangt de deelnemer een overzicht van de gestelde vragen en de antwoorden.